Kvasac STG S101 je odabran za proizvodnju visokih estera, savršen je za lagana i voćna crvena vina. Preporučuje se za šire koje su pogodne za hladnu maceraciju, karbonsku maceracije ili termovinifikacije. Kvasac namenjen za proizvodnju vina kao što su: Pinot noir, Gamay, mlad Tempranillo, Sangiovese, Grenache.
Maksimalno preporučen alkohol do 13.5%
Temperaturni opseg fermentacije 17-30°C
Srednja potrebe za azotom i niska proizvodnja CO2.
Doziranje:
Mirna Vina: 20 g/hl
Ponovna fermentacija: 30 do 40 g/hl
Za mlada crvena vina i roze vina.
Uzimajući u obzir kriofilni karakter, kvasac STG S101 je idealan za vinifikaciju mladih crvenih vina, roze i belih vina, na temperaturi od 8°C do 10°C. Kvasac S101 se takođe preporučuje za širu u kojoj je sprovedena hladna maceracija. Razvija voćne arome, posebno fermentativne estre, kao i cvetne arome koji ga čine idealnim za proizvodnju premium vina proizvedenih karbonskom maceracijom ili termovinifikacijom, kao i za roze. Vina imaju svežu i laganu završnicu. Zahvaljujući poreklu, kvasac STG S101 je posebno pogodan za Pinot Noir i Gamay, kao i za sve ostale sorte namenjene za proizvodnju mladih cvenih vina (Tempranillo, Sangiovese, Cinsault, Pinotage, Grenache, Merlot, Nero D’avola Syrah i drugi)* Izvor « The Yeasts, A Taxonomic Study » 5th edition, C.P. Kurtzman, J.W. Fell and T. Boekhout, 2011.
Karakteristike tokom procesa fermentacije:
- Brz početak fermentacije
- Regularna i konstantna fermentacija počev od 8°C
- Srednji nivo potrebe za azotom (između 150 i 180 mg / L
- Dobra tolerancija na alkohol
Metaboličke karakteristike:
- Odnos šećer/alkohol: 16,5 g / L za 1% vol./vol
- Niska proizvodnja isparljivih kiselina (manje od 0,18 g / L)
- Veoma niska proizvodnja SO2
- Niska proizvodnja viših alkohola
- Odličan kapacitet autolize, što pomaže malolaktičku fermentacijom
- Visoka produkcija estara
POREKLO
SafŒno™ STG S101, odabran je u regiji Beaujolais i karakteriše ga visoka sposobnost proizvodnje estara na niskim
temperaturama.
NAČIN UPOTREBE
Enolog može da odabere uslove korišćenja koji najbolje odgovaraju njegovim potrebama, poput:
Direktne inokulacije:
Kvasac dodajte direktno na površinu šire (poželjno rastvorenog u 10 puta većoj količini šire ili prilikom punjenja tanka
nakon taloženja za bela i roze vina). Lagano mešajte kako biste izbegli stvaranje grudvica. Odmah prebacite pumpom
uz aeraciju (ili homogenizujte tank).
Sa prethodnom rehidratacijom:
Dodajte kvasac u čistu vodu (1:10) na sobnoj temperaturi. Lagano promešajte kako biste izbegli stvaranje grudvica.
Pričekajte 20 minuta i direktno ga pumpom prebacite u tank uz aeraciju.
DOZIRANJE
Mirna vina: 20 g/hL
Zaustavljena fermentacija ili ponovna fermentacija: 30 do 40 g/hL
GARANCIJA
Fermentis® kvasci, zahvaljujući visokoj koncentraciji suve materije omogućavaju optimalno čuvanje u originalnoj ambalaži,
na temperaturi koja ne prelazi 20 ° C, tokom tri godine. Niže temperature skladištenja, oko 10 ° C, produžavaju rok trajanja
do 4 (četiri) godine.
Fermentis® garantuje da je proizvod u skladu sa međunarodnim enološkim CODEX-om do isteka roka trajanja u gore
navedenim uslovima skladištenja.
Svaki Fermentis® kvasac razvijen je pod specifičnim proizvodnim režimom zahvaljujući specifičnom znanju
(know-how) grupe Lesaffre, vodećeg svetskog proizvođača kvasaca. To garantuje maksimalnu mikrobiološku
čistoću i maksimalnu fermentativnu aktivnost.
Reviews
There are no reviews yet.