Meni

0

+381 60 68 45 678

+381 63 84 33 101

Pon - Pet: 08 - 15:30h

Praznicima ne radimo

POŠTOVANI KUPCI MI SMO do 01.08.2023 NA GODIŠNJEM ODMORU

Kvasac STG S101

,

2.900,00 RSD55.400,00 RSD sa PDV-om

Količina

Kvasac STG S101 je odabran za proizvodnju visokih estera, savršen je za lagana i voćna crvena vina. Preporučuje se za šire koje su pogodne za hladnu maceraciju, karbonsku maceracije ili termovinifikacije. Kvasac namenjen za proizvodnju vina kao što su: Pinot noir, Gamay, mlad Tempranillo, Sangiovese, Grenache.

Maksimalno preporučen alkohol do 13.5%

Temperaturni opseg fermentacije 17-30°C

Srednja potrebe za azotom i niska proizvodnja CO2.

Doziranje:

Mirna Vina: 20 g/hl

Ponovna fermentacija: 30 do 40 g/hl

 

Za mlada crvena vina i roze vina.

Uzimajući u obzir kriofilni karakter, kvasac STG S101 je idealan za vinifikaciju mladih crvenih vina, roze i belih vina, na temperaturi od 8°C do 10°C.  Kvasac S101 se takođe preporučuje za širu u kojoj je sprovedena hladna maceracija. Razvija voćne arome, posebno fermentativne estre, kao i cvetne arome koji ga čine idealnim za proizvodnju premium vina proizvedenih karbonskom maceracijom ili termovinifikacijom, kao i za roze. Vina imaju svežu i laganu završnicu.  Zahvaljujući poreklu, kvasac STG S101 je posebno pogodan za Pinot Noir i Gamay, kao i za sve ostale sorte namenjene za proizvodnju mladih cvenih vina (Tempranillo, Sangiovese, Cinsault, Pinotage, Grenache, Merlot, Nero D’avola Syrah i drugi)* Izvor « The Yeasts, A Taxonomic Study » 5th edition, C.P. Kurtzman, J.W. Fell and T. Boekhout, 2011.

Karakteristike tokom procesa fermentacije:

  • Brz početak fermentacije
  • Regularna i konstantna fermentacija počev od 8°C
  • Srednji nivo potrebe za azotom (između 150 i 180 mg / L
  • Dobra tolerancija na alkohol

Metaboličke karakteristike:

  • Odnos šećer/alkohol: 16,5 g / L za 1% vol./vol
  • Niska proizvodnja isparljivih kiselina (manje od 0,18 g / L)
  • Veoma niska proizvodnja SO2
  • Niska proizvodnja viših alkohola
  • Odličan kapacitet autolize, što pomaže malolaktičku fermentacijom
  • Visoka produkcija estara

POREKLO

SafŒno™ STG S101, odabran je u regiji Beaujolais i karakteriše ga visoka sposobnost proizvodnje estara na niskim

temperaturama.

NAČIN UPOTREBE

Enolog može da odabere uslove korišćenja koji najbolje odgovaraju njegovim potrebama, poput:

Direktne inokulacije:

Kvasac dodajte direktno na površinu šire (poželjno rastvorenog u 10 puta većoj količini šire ili prilikom punjenja tanka

nakon taloženja za bela i roze vina). Lagano mešajte kako biste izbegli stvaranje grudvica. Odmah prebacite pumpom

uz aeraciju (ili homogenizujte tank).

Sa prethodnom rehidratacijom:

Dodajte kvasac u čistu vodu (1:10) na sobnoj temperaturi. Lagano promešajte kako biste izbegli stvaranje grudvica.

Pričekajte 20 minuta i direktno ga pumpom prebacite u tank uz aeraciju.

DOZIRANJE

Mirna vina: 20 g/hL

Zaustavljena fermentacija ili ponovna fermentacija: 30 do 40 g/hL

GARANCIJA

Fermentis® kvasci, zahvaljujući visokoj koncentraciji suve materije omogućavaju optimalno čuvanje u originalnoj ambalaži,

na temperaturi koja ne prelazi 20 ° C, tokom tri godine. Niže temperature skladištenja, oko 10 ° C, produžavaju rok trajanja

do 4 (četiri) godine.

Fermentis® garantuje da je proizvod u skladu sa međunarodnim enološkim CODEX-om do isteka roka trajanja u gore

navedenim uslovima skladištenja.

Svaki Fermentis® kvasac razvijen je pod specifičnim proizvodnim režimom zahvaljujući specifičnom znanju

(know-how) grupe Lesaffre, vodećeg svetskog proizvođača kvasaca. To garantuje maksimalnu mikrobiološku

čistoću i maksimalnu fermentativnu aktivnost.

Težina 0,5 kg
Pakovanje od:

500 grama, 10 kilograma

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kvasac STG S101”

Pitanja & Odgovori

Još uvek nema pitanja

Pitajte pitanje

Na vaše pitanje će odgovoriti predstavnik prodavnice ili drugi kupac.

Hvala Vam na postavljenom pitanju!

Vaše pitanje je prihvaćeno i biće odgovoreno uskoro. Molimo Vas da ne predajete ista pitanja više puta.

Greška

Warning

Dogodila se greška prilikom snimanja Vašeg pitanja. Molimo Vas prijavite grešku administratoru veb sajta. Dodatne informacije:

Dodajte odgovor

Hvala Vam na odgovoru!

Vaš odgovor je primljen i biće uskoro objavljen. Molimo Vas ne šaljite ponovo isti odgovor.

Greška

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information:

0