Kvasac za rakiju – Cena i preporuke za svako voće
Na osnovu preporuka tehnologa i iskustva rakijaša izdvojili smo nekoliko vrsta kvasaca koji u proizvodnji rakije daju najbolje rezultate. Ako se među ovim kvascima ne nalaze i oni koje vi tražite posetite stranicu https://vinskamusica.rs//kvasci/ tamo je naša celokupna ponuda kvasaca za fermentaciju.
Kvasac za rakiju od kajsije
Kvasac SafSpirit FD3
Ovo je najpopularniji “rakijski” kvasac u Evropi! Preporučuje se za voćnu fermentaciju zbog sposobnosti kvasca da “iznese” voćni karakter u destilatu. Manje zahtevan prema azotu i visoko otporan na alkohol u komini.
– Temperatura fermentacije: 15 – 32°C
– Doziranje 20-30 g/100l
Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/safspirit-fd-3/
Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Enzim Safizym Col Plus
– Hrana SpringFerm
Kvasac Uvaferm CM
Sigurnost vrenja i povoljno stvaranje propratnih jedinjenja fermentacije učinile su kvasac Uvaferm CM modernim klasikom.
– Temperatura fermentacije: 20 – 30°C
– Doziranje 25 g/100l
Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/uvaferm-cm/
Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Hrana za kvasac Fermaid E ili univerzalna.
– Enzim Cuvee Blanc ili Lallzyme HC ili univerzalni lallzyme fruit.
Kvasac Uvaferm SLO
Brz početak fermentacije povezan je sa velikom ekstrakcijom antocijana od početka alkoholne fermentacije; Potrošnja šećera je postepena tokom fermentacije sa sigurnim završetkom fermentacije čak i pri visokim gradacijama.
– Temperatura fermentacije: 17 – 34°C
– Doziranje 25 g/100l
Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/uvaferm-slo/
Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Hrana za kvasac Fermaid E ili univerzalna.
– Enzim Cuvee Blanc ili Lallzyme HC ili univerzalni lallzyme fruit.
Kvasac za rakiju od šljive
Kvasac SafSpirit FD3
Ovo je najpopularniji “rakijski” kvasac u Evropi! Preporučuje se za voćnu fermentaciju zbog sposobnosti kvasca da “iznese” voćni karakter u destilatu. Manje zahtevan prema azotu i visoko otporan na alkohol u komini.
– Temperatura fermentacije: 15 – 32°C
– Doziranje 20-30 g/100l
Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/safspirit-fd-3/
Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Enzim Safizym Col Plus
– Hrana SpringFerm
Lalvin V 1116
Kada fermentiše na nižim temperaturama (npr ispod 16°C) i uz pravilnu upotrebu hrane za kvasce V 1116 je jedan od većih proizvođača cvetnih estara. Tako je najotpornijim na teške uslove fermentacije kao što su niska temperatura i nizak nivo masnih kiselina.
– Temperatura fermentacije: 10 – 35°C
– Doziranje 25 g/100l
Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/lalvin-v-1116/
Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Hrana za kvasac Fermaid E ili univerzalna.
– Lallzyme HC ili univerzalni lallzyme fruit.
Kvasac za rakiju od kruške
SafCider
Odlično asimiluje fruktozu što ga čini jednim od najboljih izbora za proizvodnju voćnih rakija od dunje, kruške i jabuke.
SafCider ima odličnou snaga naseljavanja, što omogućava pravilnu i brzu fermentaciju.
Aktivan i na veoma niskom pH: 2.9-4.2 a potrebe za azotom su minimalne.
– Temperatura fermentacije: 10 – 30°C
– Doziranje 20-30 g/100l
Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/kvasac-safcider/
Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Enzim Safizym Pres
– Hrana SpringFerm
Lalvin QA 23
QA23 stvara prilikom rasta i razmnožavanja značajnu količinu enzima b-glukozidazu, koji oslobađa vezane terpene u i time dajući više voćnih sortnih aroma.
– Temperatura fermentacije: 15 – 32°C
– Doziranje 25 g/100l
Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/lalvin-qa-23/
Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Hrana za kvasac Fermaid E ili univerzalna.
– Enzim Lallzyme EX-V ili Cuvee Blanc ili univerzalni lallzyme fruit.
Kvasac Uvaferm CM
Sigurnost vrenja i povoljno stvaranje propratnih jedinjenja fermentacije učinile su kvasac Uvaferm CM modernim klasikom.
– Temperatura fermentacije: 20 – 30°C
– Doziranje 25 g/100l
Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/uvaferm-cm/
Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Hrana za kvasac Fermaid E ili univerzalna.
– Enzim Lallzyme EX-V ili Cuvee Blanc ili univerzalni lallzyme fruit.
Kvasac za rakiju od jabuke
SafCider
Odlično asimiluje fruktozu što ga čini jednim od najboljih izbora za proizvodnju voćnih rakija od dunje, kruške i jabuke.
SafCider ima odličnou snaga naseljavanja, što omogućava pravilnu i brzu fermentaciju.
Aktivan i na veoma niskom pH: 2.9-4.2 a potrebe za azotom su minimalne.
– Temperatura fermentacije: 10 – 30°C
– Doziranje 20-30 g/100l
Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/kvasac-safcider/
Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Enzim Safizym Pres
– Hrana SpringFerm
Lalvin V 1116
Kada fermentiše na nižim temperaturama (npr ispod 16°C) i uz pravilnu upotrebu hrane za kvasce V 1116 je jedan od većih proizvođača cvetnih estara. Tako je najotpornijim na teške uslove fermentacije kao što su niska temperatura i nizak nivo masnih kiselina.
– Temperatura fermentacije: 10 – 35°C
– Doziranje 25 g/100l
Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/lalvin-v-1116/
Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Hrana za kvasac Fermaid E ili univerzalna.
– Enzim Lallzyme EX-V ili Cuvee Blanc ili univerzalni lallzyme fruit.
Kvasac za rakiju od dunje
SafCider
Odlično asimiluje fruktozu što ga čini jednim od najboljih izbora za proizvodnju voćnih rakija od dunje, kruške i jabuke.
SafCider ima odličnou snaga naseljavanja, što omogućava pravilnu i brzu fermentaciju.
Aktivan i na veoma niskom pH: 2.9-4.2 a potrebe za azotom su minimalne.
– Temperatura fermentacije: 10 – 30°C
– Doziranje 20-30 g/100l
Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/kvasac-safcider/
Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Enzim Safizym Pres
– Hrana SpringFerm
Lalvin V 1118
Kvasac Lalvin EC 1118 je kvasac koji najčešće daje odlične razultate i završava fermentaciju, čak i u slučajevima pogrešnog rukovanja i greškama u tehnologiji.
Vrlo jak i pouzdan, omiljen među vinarima širom sveta.
– Temperatura fermentacije: 14 – 28°C
– Doziranje 20-30 g/100l
Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/lalvin-ec-1118/
Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Hrana za kvasac Fermaid E ili univerzalna.
– Enzim Cuvee Blanc ili Lallzyme HC ili univerzalni lallzyme fruit.
Lalvin QA 23
QA23 stvara prilikom rasta i razmnožavanja značajnu količinu enzima b-glukozidazu, koji oslobađa vezane terpene u i time dajući više voćnih sortnih aroma.
– Temperatura fermentacije: 15 – 32°C
– Doziranje 25 g/100l
Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/lalvin-qa-23/
Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Hrana za kvasac Fermaid E ili univerzalna.
– Enzim Cuvee Blanc ili Lallzyme HC ili univerzalni lallzyme fruit.
Sve ove kvasce možete poručiti kod nas u firmi “Vinska Mušica” na telefon:
063/84-33-101
Ukoliko ste zainteresovani za naše kvasce za rakiju možete ih poručiti preko sajta ili nas kontaktirati na broj telefona za dodatne informacije. Takođe, u ponudi imamo opremu za proizvodnju rakije, enzime za rakiju i vino, pumpe za pretakanje, makaze za orezivanje, hranu za kvasce, burad za rakiju i vino, enološka sredstva, merni instrumenti i proizvodi.