Meni

+381 60 68 45 678

+381 63 84 33 101

Pon - Pet: 08 - 15:30h

Praznicima ne radimo

Kvasac za rakiju – Cena i preporuke za svako voće

Na osnovu preporuka tehnologa i iskustva rakijaša izdvojili smo nekoliko vrsta kvasaca koji u proizvodnji rakije daju najbolje rezultate. Ako se među ovim kvascima ne nalaze i oni koje vi tražite posetite stranicu https://vinskamusica.rs//kvasci/ tamo je naša celokupna ponuda kvasaca za fermentaciju. 

Kvasac za rakiju od kajsije

Kvasac SafSpirit FD3

Ovo je najpopularniji “rakijski” kvasac u Evropi! Preporučuje se za voćnu fermentaciju zbog sposobnosti kvasca da “iznese” voćni karakter u destilatu. Manje zahtevan prema azotu i visoko otporan na alkohol u komini.

– Temperatura fermentacije: 15 – 32°C
– Doziranje 20-30 g/100l

Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/safspirit-fd-3/

Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Enzim Safizym Col Plus
– Hrana  SpringFerm

Kvasac Uvaferm CM

Sigurnost vrenja i povoljno stvaranje propratnih jedinjenja fermentacije učinile su kvasac Uvaferm CM  modernim klasikom.

– Temperatura fermentacije: 20 – 30°C
– Doziranje 25 g/100l

Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/uvaferm-cm/

Uz ovaj kvasac se još preporučuje: 
– Hrana za kvasac Fermaid E ili  univerzalna.
– Enzim Cuvee Blanc ili Lallzyme HC ili univerzalni lallzyme fruit.

Kvasac Uvaferm SLO

Brz početak fermentacije povezan je sa velikom ekstrakcijom antocijana od početka alkoholne fermentacije; Potrošnja šećera je postepena tokom fermentacije sa sigurnim završetkom fermentacije čak i pri visokim gradacijama.

– Temperatura fermentacije: 17 – 34°C
– Doziranje 25 g/100l

Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/uvaferm-slo/

Uz ovaj kvasac se još preporučuje: 
– Hrana za kvasac Fermaid E ili  univerzalna.
– Enzim Cuvee Blanc ili Lallzyme HC ili univerzalni lallzyme fruit.

Kvasac za rakiju od šljive

Kvasac SafSpirit FD3

Ovo je najpopularniji “rakijski” kvasac u Evropi! Preporučuje se za voćnu fermentaciju zbog sposobnosti kvasca da “iznese” voćni karakter u destilatu. Manje zahtevan prema azotu i visoko otporan na alkohol u komini.

– Temperatura fermentacije: 15 – 32°C
– Doziranje 20-30 g/100l

Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/safspirit-fd-3/

Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Enzim Safizym Col Plus
– Hrana  SpringFerm

Lalvin V 1116

Kada fermentiše na nižim temperaturama (npr ispod 16°C) i uz pravilnu upotrebu hrane za kvasce V 1116  je jedan od većih proizvođača cvetnih estara. Tako je najotpornijim na teške uslove fermentacije kao što su niska temperatura i nizak nivo masnih kiselina. 

– Temperatura fermentacije: 10 – 35°C
– Doziranje 25 g/100l

Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/lalvin-v-1116/

Uz ovaj kvasac se još preporučuje: 
– Hrana za kvasac Fermaid E ili  univerzalna.
– Lallzyme HC ili univerzalni lallzyme fruit.

Kvasac za rakiju od kruške

SafCider

Odlično asimiluje fruktozu što ga čini jednim od najboljih izbora za proizvodnju voćnih rakija od dunje, kruške i jabuke.
SafCider ima odličnou snaga naseljavanja, što omogućava pravilnu i brzu fermentaciju.
Aktivan i na veoma niskom pH: 2.9-4.2 a potrebe za azotom su minimalne.

– Temperatura fermentacije: 10 – 30°C
– Doziranje 20-30 g/100l

Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/kvasac-safcider/

Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Enzim Safizym Pres
– Hrana  SpringFerm

Lalvin QA 23

QA23 stvara prilikom rasta i razmnožavanja značajnu količinu enzima b-glukozidazu, koji oslobađa vezane terpene u i time dajući više voćnih sortnih aroma. 

– Temperatura fermentacije: 15 – 32°C
– Doziranje 25 g/100l

Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/lalvin-qa-23/

Uz ovaj kvasac se još preporučuje: 
– Hrana za kvasac Fermaid E ili  univerzalna.
– Enzim Lallzyme EX-V ili Cuvee Blanc  ili univerzalni lallzyme fruit.

Kvasac Uvaferm CM

Sigurnost vrenja i povoljno stvaranje propratnih jedinjenja fermentacije učinile su kvasac Uvaferm CM  modernim klasikom.

– Temperatura fermentacije: 20 – 30°C
– Doziranje 25 g/100l

Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/uvaferm-cm/

Uz ovaj kvasac se još preporučuje: 
– Hrana za kvasac Fermaid E ili  univerzalna.
– Enzim Lallzyme EX-V ili Cuvee Blanc  ili univerzalni lallzyme fruit.

Kvasac za rakiju od jabuke

SafCider

Odlično asimiluje fruktozu što ga čini jednim od najboljih izbora za proizvodnju voćnih rakija od dunje, kruške i jabuke.
SafCider ima odličnou snaga naseljavanja, što omogućava pravilnu i brzu fermentaciju.
Aktivan i na veoma niskom pH: 2.9-4.2 a potrebe za azotom su minimalne.

– Temperatura fermentacije: 10 – 30°C
– Doziranje 20-30 g/100l

Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/kvasac-safcider/

Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Enzim Safizym Pres
– Hrana  SpringFerm

Lalvin V 1116

Kada fermentiše na nižim temperaturama (npr ispod 16°C) i uz pravilnu upotrebu hrane za kvasce V 1116  je jedan od većih proizvođača cvetnih estara. Tako je najotpornijim na teške uslove fermentacije kao što su niska temperatura i nizak nivo masnih kiselina. 

– Temperatura fermentacije: 10 – 35°C
– Doziranje 25 g/100l

Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/lalvin-v-1116/

Uz ovaj kvasac se još preporučuje: 
– Hrana za kvasac Fermaid E ili  univerzalna.
– Enzim Lallzyme EX-V ili Cuvee Blanc  ili univerzalni lallzyme fruit.

Kvasac za rakiju od dunje

SafCider

Odlično asimiluje fruktozu što ga čini jednim od najboljih izbora za proizvodnju voćnih rakija od dunje, kruške i jabuke.
SafCider ima odličnou snaga naseljavanja, što omogućava pravilnu i brzu fermentaciju.
Aktivan i na veoma niskom pH: 2.9-4.2 a potrebe za azotom su minimalne.

– Temperatura fermentacije: 10 – 30°C
– Doziranje 20-30 g/100l

Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/kvasac-safcider/

Uz ovaj kvasac se još preporučuje:
– Enzim Safizym Pres
– Hrana  SpringFerm

Lalvin V 1118

Kvasac Lalvin EC 1118 je kvasac koji najčešće daje odlične razultate i završava fermentaciju, čak i u slučajevima pogrešnog rukovanja i greškama u tehnologiji.
Vrlo jak i pouzdan, omiljen među vinarima širom sveta.

– Temperatura fermentacije: 14 – 28°C
– Doziranje 20-30 g/100l

Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/lalvin-ec-1118/

Uz ovaj kvasac se još preporučuje: 
– Hrana za kvasac Fermaid E ili  univerzalna.
– Enzim Cuvee Blanc ili Lallzyme HC ili univerzalni lallzyme fruit.

Lalvin QA 23

QA23 stvara prilikom rasta i razmnožavanja značajnu količinu enzima b-glukozidazu, koji oslobađa vezane terpene u i time dajući više voćnih sortnih aroma. 

– Temperatura fermentacije: 15 – 32°C
– Doziranje 25 g/100l

Stranica proizvoda: https://vinskamusica.rs/lalvin-qa-23/

Uz ovaj kvasac se još preporučuje: 
– Hrana za kvasac Fermaid E ili  univerzalna.
– Enzim Cuvee Blanc ili Lallzyme HC ili univerzalni lallzyme fruit.

Sve ove kvasce možete poručiti kod nas u firmi “Vinska Mušica” na telefon:

063/84-33-101