Meni

0

+381 60 68 45 678

+381 63 84 33 101

Pon - Pet: 08 - 15:30h

Praznicima ne radimo

POŠTOVANI KUPCI MI SMO do 01.08.2023 NA GODIŠNJEM ODMORU

Kvasac Lalvin QA 23

3 recenzije

1.090,00 RSD3.538,00 RSD sa PDV-om

Kvasac za isticanje aromatskog profila vina i sigurnu fermentaciju. Odličan za sorte grožđa kao što su Sauvignon Blanc, Chardonnay, Morava, Tamjanika, Muskat Hamburg

Količina
Šifra proizvoda: 14151 Kategorija: Oznaka:

LALVIN QA 23 – USPEŠNO FERMENTIRA VRLO IZBISTRENU ŠIRU

Kvasac QA23 je selekcionisan u Portugalu, na Univerzitetu Tras os Montes e Alto Douro (UTAD) u saradnji sa vinogradarskom komisijom rejona Vinhos Verdes.

  MIKROBIOLOŠKA SVOJSTVA

 

  • Saccharomyces cerevisiae
  • Kiler aktivnost je prisutna, što omogućava odličnu dominaciju nad spontanom mikroflorom koja bi mogla svojim nusproduktima bitno uticati na kvalitet vina u negativnom smislu
  • Kinetika fermentacije je jednolična, završava suvim vinom, u širokom temperaturnom rasponu
  • Optimalna temperatura fermentacije je 15-32 °C, ali može se odvijati i na 10 °C ako je katabolizam šećera kontrolisan od strane enologa
  • QA23 može fermentirati i širu koja je  vrlo siromašna azotom, odnosno šire koji su prošli centrifugu, vakum filter ili jače bistrenje
  • Ovo svojstvo daje kvascu QA23 mogućnost da se koristi u fermentaciji mnogih belih vina 

FIZIČKA SVOJSTVA

 

  • Nema penjenja, što omogućava maximalno iskorištavanje kapaciteta 
  • Kvasac odlično sedimentira, ostavljajući bistro vino

  ENOLOŠKA SVOJSTVA

  • Alkoholna ferm. do 13-14 vol.%
  • Stvara neznatnu količinu jedinjenja koji vežu SO2, isparljive kis. manje od 0.2 g/l, mala mogućnost stvaranja H2S-a
  • Mala proizvodnja sekundarnih metabolita 
  • QA23 stvara prilikom rasta i razmnožavanja značajnu količinu enzima b-glukozidazu, koji oslobađa vezane terpene u muskatnim sortama dajući više voćnih sortnih aroma u vinu 

 Kvasac QA 23 UPOTREBA

 

  • Za proizvodnju belih vina, koja karakterizira   svežina, voćnost, čistoća
  • U Portugalu i u Evropi kvasac QA23 se koristi u proizvodnji belih vina laganih za piće, sa lepim mirisima i čistom aromom 
  • QA23 je u početku primjenjivan u području Armagnac, za proizvodnju vina namjenjenih Nemačkom i Engleskom tržištu, na sortama Colombard i Ugni Blanc
  • U Bordeaux regiji QA23 se koristi za fermentaciju Sauvignona Blanca
  • Isto tako Semillon i Muskatne sorte daju odlična vina fermentirajući sa QA23
  • Odličan za tamjaniku, moravu, smederevku, rizling
  • QA23 se sada sa uspehom koristi u velikom broju zemalja sveta

PROIZVODNJA RAKIJE

  • Odličan izbor za rakiju od Dunje, jer najbolje sačuva aromatske materije

 

Brzina fermentacije

brza

Proizvodnja glicerola

visoka

 

Kompatibilnost sa MLF-om

Strogo se preporučuje

Potrebe azota

niske

Tolerancija na alkohol

16%

Isparljiva kiselina

niska

Proizvodnja SO₂

niska

Maks. Temperatura

28 ° C

Min. Temperatura

14 ° C

Pogodnost za ko-inokulaciju

Veoma se preporučuje

Proizvodnja acetaldehida

niska

Težina -
Pakovanje od:

500 grama, 100 grama

3 reviews for Kvasac Lalvin QA 23
  • Aleksandar Joksimović

    (verified owner)

    5 out of 5
  • Zoran Milošević

    (verified owner)

    5 out of 5
  • Laslo B.

    (verified owner)

    5 out of 5

Add a review

Pitanja & Odgovori

Još uvek nema pitanja

Pitajte pitanje

Na vaše pitanje će odgovoriti predstavnik prodavnice ili drugi kupac.

Hvala Vam na postavljenom pitanju!

Vaše pitanje je prihvaćeno i biće odgovoreno uskoro. Molimo Vas da ne predajete ista pitanja više puta.

Greška

Warning

Dogodila se greška prilikom snimanja Vašeg pitanja. Molimo Vas prijavite grešku administratoru veb sajta. Dodatne informacije:

Dodajte odgovor

Hvala Vam na odgovoru!

Vaš odgovor je primljen i biće uskoro objavljen. Molimo Vas ne šaljite ponovo isti odgovor.

Greška

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information:

0