Safizym Col Plus enzimski preparat depektiniše širu i destabilizuje ćelijske zidove pokožice, čime se olakšava migracija plemenitih jedinjenja (tanina i antocijana) u tečnu fazu.
ŠLJIVA, KAJSIJA, BRESKVA
Doziranje:
Kajsija 3 – 4g/hl
Šljiva, kruška, 1 – 3g/hl
Dunja, jabuka 2- 4 g/hl
Za rakije od crvenog voca i groždja 1-3 g/hl
Doziranje Safizym® Col Plus zavisi od sorte, stepena starosti i procesa pravljenja vina.
- Doziranje u sudu: 1-3 g/hl
- Doziranje pri maceraciji: 1-2 g/hl
- Doziranje pri hladnoj maceraciji: 3-5 g/hl
- Doziranje za presovana vina: 2-4 g/hl
Pomaže pri presovanju, dok uklanjanje pektina omogućava lakšu filtraciju vina.
Slabi ćelijski zid i olakšava ekstrakciju fenolnih (tanina i anthocianina) i polisaharidnih jedinjenja bez intenziviranja mehaničkih dejstava zahvaljujući svojoj hemicelulaznoj aktivnosti.
Doprinosi omekšavanju taninske strukture i konačne ravnoteže vina.
Doprinosi stabilizaciji boje (bez sekundarnih aktivnosti antocianaze koje šteti stabilnosti boje).
1 review for Enzim Safizym Col Plus 100g
(verified owner)
све је ок. стигло брзо.