Hrana za kvasce Fermaid E, tokom alkoholne fermentacije odgovarajuće prisustvo azota od ključne je važnosti za život i aktivnost kvasaca. Azot dostupan kvascu (ili koji kvasci mogu upotrebiti, engleski YAN-Yeast Assimilable Nitrogen) u širi je od direktnog uticaja na kvalitet fermentacije i prisustvo isparljivih jedinjenja koja učestvuju u stvaranje aroma u vinu. Fermaid E sadrži inaktivni kvasac (organski alfa-amino azot) i diamonium fosfat (neorganski azot). Ova mešavina neorganskog i organskog azota služi da pomogne pravilan metabolizam kvasaca koji će dovesti do najboljih rezultata fermentacije. Kada se doda Fermaid E u međućelijskom prostoru kvasca se stvaraju rezerve amino-azota. Ovo za posledicu ima brojne pozitivne aspekte od kojih su najvažniji obavljanje alkoholne fermentacije do kraja, bez zastoja tokom nje ili u njenim završnim fazama kada je prisustvo za kvasac negativnih faktora najbrojnije.
Sirovinski sastav: Dehidrirani vinski kvasac deaktiviran termičkim putem, amonium sulfat, diamonium fosfat, tiamin hidrohlorid.
Primena: Dodaje se u širu posle obavljene 1/3 fermentacije (kada se preradi 1/3 šećera u širi) i pri kraju fermentacije (kada se preradi 2/3 šećera).
Hrana za kvasce Fermaid E se može koristiti za ishranu kvasca prilikom fermentacije belog, roze i crvenog vina, kao i kod fermentacije voćnih kaša kod šljive, kasjije, dunje, kruške, jabuke.
Uputstvo za upotrebu: Umešati 15-20gr/hl direktno u vino koje fermentira u toku prve polovine fermentacije i 15-20gr/hl u toku druge polovine fermentacije.
Doziranje: 30-40gr/hl.
2 reviews for Hrana za kvasce Fermaid E
(verified owner)
(verified owner)