Terroir predstavlja srž vinske proizvodnje, odražavajući esenciju zemljišta, klime, terena i tradicije. Ovaj koncept je ključan za razumevanje kako različiti ...
Rezidba vinove loze za početnike: Pravilno orezivanje
Rezidba vinove loze za početnike je jedna od najbitnijih stvari koje treba da znate kako bi vaš ...
Suzbijanje kruškine buve je važan zadatak za svakog voćara koji želi da uzgaja kvalitetne i zdrave plodove kruške. Kruškina buva je štetočina koja se ...
Enzimi za rakiju:1. Razmutite enzim u 10 puta više vode. Primer: 10ml ili 10g enzima treba razmutiti u 100ml vode. Voda ne sme da ...
Svake godine ista priča, voćari se namuče da proizvedu što kvalitetnije plodove, ulože i trud i vreme i novac, a na kraju padnu u ...
Vinova loza je povijuša i u toku svog razvoja se prihvata za naslon rašljikama, bilo to u prirodi za stablo neke druge biljke ili ...
Biologija kruškine buve
U savremenom sistemu gajenja krušaka, koje podrazumeva gajenje kruške u plantažnim zasadima, uz korišćenje intenzivnih agrotehničkih mera (orezivanje, mineralna ishrana, prihranjivanje, navodnjavanje, ...
Pčele i značaj pčela u voćnjaku
Danas zbog sve izraženijeg nedostatka oprašivača, posebno na velikim plantažama voća u poslednje vreme sve se više primenjuju i ...
Osnovne karakteristike rutave bube
Rutava buba ili cvetojed u punoj snazi i obliku dostiže veličinu do 1-nog centimetra. Crne je boje sa primesama sivih, ...
Spisak kazandžija i kazandžijskih radnji u Srbiji koji mogu po vašoj želji da naprave kazan za rakiju. Spisak sam sastasvio pretraživajući internet, sve što ...